BMA Networks ny tysk partner till Waystream

STOCKHOLM 2020-10-02. Waystream, ledande svensk tillverkare av produkter för Fiber to the Home-nätverk, fortsätter sin satsning på den tyska marknaden. Senast har företaget ingått strategiskt partnerskap med BMA Networks GmbH.

BMA Networks GmbH, ett företag i DIERCK Gruppe, har gjort sig känd för sin kompetens inom systemintegration av bredbandsteknologi i mer än 30 år. BMA Networks har bas i Kiel och finns i delstaterna Schleswig-Holstein, Niedersachsen och Hamburg. Ett område med mer än 10 miljoner invånare.

"Vi är glada för att inleda ett partnerskap med Waystream. Nu kan vi erbjuda våra kunder och den tyska marknaden skalbara, effektiva och tillförlitliga lösningar för end-to-end FTTx-nätverk. Vi ser samarbetet med Waystream som ett viktigt strategiskt steg för vår portfölj, med framtida FTTx-lösningar ”, säger Bernd Berger, BMA Networks i Hamburg.

Bredbandsutbyggnaden i Tyskland är i en expansiv fas. Landet har cirka 41 miljoner hushåll, men färre än två miljoner är hittills anslutna till ett fibernät enligt statistik från 2019 (VATM).

Susanne Torrbacka, VD på Waystream säger: "BMA Networks närvaro och erfarenhet öppnar många möjligheter att vinna nya kunder på egna huvudmarknader. Vi ser ett växande och starkt intresse för våra produkter. Speciellt kombinationen av funktioner, hastighet och hög portdensitet lockar kunder såväl som telemetri-funktionen i alla våra switchar. Med BMA Networks har vi nu en kompetent partner med lång erfarenhet från FTTx-marknaden och med ett starkt förtroende bland kunderna. Detta är en mycket framgångsrik kombination och vi är mycket nöjda att välkomna BMA Network som en ny partner.”

 

Om BMA Networks Gmbh

BMA Networks GmbH är en ledande systemintegratör inom nätverk och säkerhet i Hamburg, Schleswig-Holstein och Niedersachsen i Tyskland. Stadsnät med stöd för triple-play har spelat en stor del i företagets framgång. Företaget levererar, integrerar och hanterar driften av den aktiva utrustningen för ett stort antal kommunala energibolag och andra aktörer i Schleswig-Holstein och Niedersachsen. Sedan 2007 har man varit en del av DIERCK Group som är baserade in Schwentinental nära Kiel. Läs mer på  www.bma-networks.com