Waystream får europeisk ensamrätt på LowPower SFP:er

Waystream har tecknat ett treårigt exklusivitetsavtal med sin huvudtillverkare av SFP:er*, som har tagit fram en produktserie där energiförbrukningen i accesswitchar reduceras med upp till 30%.

Den typen av LowPower SFP:er som Waystream nu har ensamrätt till kan minska den totala strömförbrukningen med upp till 30 procent för en accesswitch. Dessa SFP:er är helt kompatibla med standard SFP:er och fungerar i all nätverksutrustning.

”Att kunna erbjuda energibesparande produkter ligger helt i linje med vårt hållbarhetsarbete och våra ambitioner att bidra till ett bättre klimat. Det finns också ett stort intresse bland våra kunder att sänka energikostnaderna i befintliga fibernät. Möjligheten att sänka elförbrukningen direkt i fibernät och datahallar genom att byta ut äldre SFP:er mot dessa lågenergi-modeller är något som bidrar till att få ner den generella elförbrukningen i IT-infrastrukturen”, säger Fredrik Lundberg, VD Waystream.

Waystream fortsätter parallellt att sälja övriga SFP:erna i sitt utbud.

 *Fakta: 
En Small Form Factor Pluggable (SFP)-port är en typ av port som används för att ansluta en SFP-modul till en nätverksenhet. SFP-moduler är små, pluggbara enheter som överför data över fiberoptiska nätverk. SFP-portar finns vanligtvis på nätverksenheter som switchar och routermoduler. Det ger en enhet möjlighet att kommunicera över fiberoptiska nätverk. En fördel med SFP-moduler är att de är lätta att installera och byta ut. Genom att använda Waystreams LowPower SFP:er kan man spara upp till 41 kg koldioxidutsläpp per år för en 24-porters SFP switch baserat på EU28:s genomsnittliga koldioxidutsläpp per kWh för 2017.