Waystream har skrivit ramavtal med Telenor / DNA

Pressmeddelande den 11 december 2023

Under året har Telenor Group haft en upphandling för en ny leverantör av accesswitchar till deras verksamhet DNA i Finland. Waystream blev den utvalda leverantören för att hjälpa dem bygga nästa generations fibernät och har nu skrivit ett ramavtal som gäller till 31 december 2028.

Ramavtalet mellan Telenor Group och Waystream inkluderar hela Waystreams produktportfölj och möjliggör för samtliga Telenor-ägda bolag att köpa Waystreams produkter men upphandlingen var framtagen för DNA i Finland.

”Att en ledande operatör som Telenor/DNA väljer Waystream och våra produkter när de framöver ska uppgradera sina fibernät till nästa generation känns fantastiskt roligt. Det är ett bevis på att vårt erbjudande och våra produkter uppfyller samtliga krav som Telenor/DNA och andra större operatörer har och att de investeringar vi gjort mot operatörer de sista åren börjar ge frukt. Sedan tycker jag det är lite extra kul att vi som ett mindre svenskt bolag kan vinna mot de globala jättarna och få hjälpa de största operatörerna i Norden med att bygga deras fibernät”, säger Fredrik Lundberg, VD på Waystream Group och fortsätter:

”Telenor har under hela upphandlingen varit tydliga kring deras långsiktig hållbarhetsstrategi, vilket ligger helt i linje med det arbete vi på Waystream också gör. Så förutom våra produkters kvalitet, funktionalitet och kostnadsbild, mötte vi också deras krav på hållbarhet. Vi ser mycket fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete tillsammans med DNA och Telenor”, avslutar Fredrik.

I ramavtalet finns det inga garantivolymer eller avtalsvärde att kommunicera utan det sker på avrop.

För mer information vänligen kontakta:

Fredrik Lundberg, VD 
Tel +46 (0) 72 509 27 76. E-post fredrik.lundberg@waystream.com 
 
Anna Idbrant, Presskontakt 
Tel +46 (0) 72 145 78 54. 
E-post anna.idbrant@waystream.com 

Om Waystream Group

Waystream är ett svenskt bolag som utvecklar och säljer avancerad digital infrastruktur, såsom switchar och routrar, anpassade för FTTx-marknaden. Med våra produkter och vår expertis är det möjligt för telekomoperatörer och tjänsteleverantörer att erbjuda snabba och tillförlitliga tjänster till användaren. Läs mer på  www.waystream.com

Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North under namnet WAYS. Waystreams Certified Adviser är FNCA Sweden AB. 

Om Telenor Group

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 158 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 99 miljarder norska kronor (2022) och cirka 14 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).

Läs mer på www.telenor.com 

Denna information är sådan som Waystream Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande.